Saturday, June 19, 2010

Tips: Daftar Haji Dengan Tabung Haji

Salam semua. Aku terbayang lambaian Mekah 2032. Entry santai sabtu ni akan story bagaimana nak daftar haji dan syaratnyanya

Syarat
1) Ada akaun dengan tabung haji.

2) Warganegara Malaysia dan orang Islam

3) Ada jumlah wang simpanan dalam tabung haji bernilai rm1310. Bila dh daftar, rm1310 ni tak boleh usik. Dgn kata lain baki minima dekat tabung haji kene ada rm1310 lerr. Kalau xde x buleh daftar T_____T

Bagaimana
1) Bawak buku tabung haji yg dah ada rm1310

2) Bagitau officer nak daftar haji

3) Kasik ic untuk verification.

4) Dapat satu salinan pendaftaran seperti kat bawah.
Kat kertas kuning ni ada info2 penting pasal yg lebih details pasal pendaftaran haji.

p/s: tentatively, 2032 aku akan tunaikan haji berdasarkan pendaftaran yang aku buat. time tu umur dah 51. Moga umur panjang dan ada rezeki utk pegi. Amiin.

Klik LIKE kalau suka Entry Ni

6 comments:

  1. aku pun belum daftar jugak...
    ongkos nya belum cukup sbb dulu aku consider jobless for 8 months..

    kene restucture financial semula dan daftar sekrg jugak lah nii...

    aku target bulan depan...

    thanks for sharing..

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. InsyaAllah bro, rezeki akan sampai dengan berkat usaha murni ko...

    ReplyDelete
  4. @tuah - tu laa makin lamabat daftar, makin lambat laa gi haji

    @abang ensem - ha duit banyak gi laa register

    @zeam - jom gi sekali

    ReplyDelete
  5. 2032? Wah bestnya, aku nyer tentative year is in 2038...masa tu dah 57 thn, tp org kata kalo keep topping up akaun tabung haji tu ada "can" utk awalkan sket pegi haji tu....harap2 gitu la

    ReplyDelete

Link Within

Related Posts with Thumbnails