Monday, August 30, 2010

Kuwait Finance House KFH Gold Account-I

Bair lambat daripada xde langsung. dah lama dah ada launch Kuwait Finance House KFH Gold Account-I, so kali ni baru matjoe nak buat entry.Last time aku ada share pasal public bank gold investment account. Untuk kali ni aku tak buat buka laa akaun kt sini, so entry ni tidaklah sedetails dulu. semua info dapat dari website rasmi KFH.

Here goes:
1) Beli emas guna buku, so xde pegang emas ler
2) Maknanya kene bukak special akaun (khas utk emas) dulu dengan KFH
3) Initial Investment 10gram, kalau 1 gram rm130 so 10 gram rm1300 ler
4) Next penambaham pembelian 5gram dan keatas
5) Umur kene 18 tahun keatas
6) Buat untung dengan kenaikan harga emas
7) Spread sekitar 4.7 - 5.0 %, boleh kira berdasarkan screen capture harga jual beli emas KFH kat bawah
 8) Cawangan: seingat aku kat Pavilion ada satu, selebihnya Cawangan Kuwait Finance House Malaysia Branch

Sumber: Kuwait Finance House KFH Gold Account-I

Klik LIKE kalau suka Entry Ni

4 comments:

  1. bagus jugak ni, Islamic some more

    ReplyDelete
  2. emas, satu lagi portfolio dalam pelaburan... so far aku belum start lagi. matjoe mana ok akaun mcm ni dgn jual beli emas fizikal?

    ReplyDelete
  3. @sharing - it is

    @wakif -aku prefer by book. kalau physial nk jual balik takleh sikit2, kene seketul. lagipun by book margin lebih rendah

    ReplyDelete
  4. semua nak islamic skrg. bab ni aku kurang mahir.kena study lagi bab ni.

    ReplyDelete

Link Within

Related Posts with Thumbnails