Friday, November 5, 2010

Ayam Goreng Winner @ Manjoi Ipoh, Lagi Sedap Dari KFC Original Recipy

Salam petang Jumaat, khutbah jumaat tadi bercerita tentang apa ya? Hari ni aku nak share dengan satu lagi makanan yg aku suka makan. Ayam goreng Winner yg dijual di Manjoi. Kedai ni sempoi jer, ada bumbung xde dinding. Ada jual ayam goreng dan rangka ayam. Personally aku suka makan ayam ni lagi berbanding ayam kfc original recipy. Kalau aku pegi KFC aku makan hot n spicy jer, kalau original recipy baik aku beli ayam goreng winner.





Kedai Buka lepas asar, kalau stok habis awal, pukul 8 malam pun dah boleh tutup gerai. Aku jenguk dapur tempat dia goreng, dapatlah aku rumuskan yang membuatkan ayam goreng tu sedap
1) Tepung ayam goreng tu jenama Winner, mungkin jenama lain tak sesedap ni
2) Ayam di salutkan telur kemudian digaul dengan tepung, once kuantiti dah cukup utk 1 gorengan, terus masuk tempat goreng
3) Minyak dalam (deep fry), periuk bertutup dan api panas menjulang

Harga? RM 2.30 seketul utk ayam goreng dan rangka goreng, utk part kepak cuma rm1.30

Tak sabar aku nak pegi beli lepas asar nanti......

p/s: mungkin ku tak temui ayam goreng winner kalau aku kawin dgn seorang yg bukan asal ipoh

Klik LIKE kalau suka Entry Ni

14 comments:

  1. mak aiii meriahnya gerai ayam tuuuu

    ReplyDelete
  2. Matjoe tak ada plan buat tt kat ipoh ke...

    ReplyDelete
  3. Sedapnyer.. ayam goreng belacan pun best gak

    ReplyDelete
  4. jauh tu kalau nak makan ayam goreng winner kena cari sampai kat manjoi.... cam ni aku kena letak air liur kat tengkuk jer la utk hilangkan rasa terliur aku nie..... camna pun trima kasih matjoe sbb tlah mendapatkan resepi ayam goreng tu.... nanti bleh la aku p cari tepung goreng jenama Winner, goreng sendiri kat umah... semoga aku berjaya menghilangkan rasa terliur ayam goreng winner.....
    :-aLCapone-

    ReplyDelete
  5. Bro, lu kena try ayam rempah Gulam Rasul plak kat Teluk Intan. Sedap tu bro...

    ReplyDelete
  6. @sweet - tu laa, mmg best meniaga org ramai datang

    @gbuddy - kita tt kt ayam goreng winner

    @sunduvan - really? kat mana nak carik tu

    @alcapone - mesti cuba, nak buat sendiri, part periuk besar tu payah nk dpt

    @AE - dah pernah try gulan rasul ,mmg sedap bro

    ReplyDelete
  7. apa kes gerai tu jual rangka ayam pulak? dan carcass tu ialah bangkai cik mat joe oii ;)

    ReplyDelete
  8. depan rumah saya je tu matjoe

    ReplyDelete
  9. Kat mane jual tepung jename winner tu? De. Sape leh gtau x? N lg stu manjoi kat belah mne? X brape expert sgt jln manjoi tu. Salah msuk leh sesat. Sy tau kat org jual kueh2 ptg2 dgn soya tuh jew. Leh sape bg tau direction atau petanda yg sng ingat. Teringin gak nk rse ayam winner neh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. cer cari manjoi hardware, kedai dia dekat simpang. tgk tepung yg dia guna pun saiz besar, maybe xde jual pek kecik2.

      Delete
  10. Matjoe..bg hanpon boleh ker...ni turun manjoi leh call cari..

    ReplyDelete
    Replies
    1. bro ambik koordinate ni. sure jumpak punya 4.619079,101.070029

      Delete
  11. Matjoe..bg hanpon boleh ker...ni turun manjoi leh call cari..

    ReplyDelete

Link Within

Related Posts with Thumbnails