Saturday, November 13, 2010

Model Perodua Baru 2011, Alza Elite dan sebuah model SEDAN

Salam Sabtu, Hari ni aku nak story perkhabaran yg aku terima dari brother di tempat servis kereta tentang model perodua baru yang bakal keluar tahun 2011 nanti. Baru2 ni perodua ada launch Myvi Limited Edition yg panas menerima kritikan kerana seolah2 perodua ni xde model lain dan mementing keuntungan tanpa berusaha keras.

Pendek cerita, dikhabarkan Perodua akan mengeluarkan ALZA version Elite, yang hampir rekaannya macam Viva Elite
picture kredit: http://www.theophiluschin.com/

Ni mungkin kurang menarik, sebab ia adalah model yang sama cuma diberi nafas baru, so here comes a good news, sebuah model sedan yang pertama bakal muncul pada tahun 2011. Tiada sebarang info tambahan, kita cuma perlu tunggu dan lihat, mana tahu dah bosan pakai hatchback, bolehlah switch to sedan.

what do you think of perodua? Some say, they are peroTUA, hahaha

Klik LIKE kalau suka Entry Ni

10 comments:

  1. tgh duk rancang2 gak ni nak tolak Viva beli Alza... senang nak bawak berjalan bila mak & adik2 datang... boleh angkut sekali anak2 & maid...

    ReplyDelete
  2. nak mintak tolong, betulkan (re-install) bloglist sw33tdarling.. update tak jalan sbb ada tukar link baru2 ni..

    ReplyDelete
  3. daripada apa yg aku dengar2 kualiti perodua lagi baeekk kalau nak di bandingkan dgn proton..... tapi biasa la "u get what u pay".... kalau bayar harga perodua dapat la perodua, tak bleh la nak mintak toyota plak.....
    :-aLCapone-

    ReplyDelete
  4. oh ada kereta sedan akan keluar ke??? bagus lah...kita tunggu dan lihat nanti...

    kah kah perotua??

    ReplyDelete
  5. it's the myvi sedan..next year 1st quater kalau tak silap

    ReplyDelete
  6. mana ko dpt cerita ni mat joe?
    p2 ada keluar sedan ker?
    setahu aku myvi replacement ajer..

    ReplyDelete
  7. @sweet - haa, alza pun ok, at least seat banyak. apapun kalau model sedan ni mmg x byk tmpt duduk. lebih tmpt simpan barang jer. ok aku adjust balik bloglist

    @alcapone - yep, mereka amalkan cara kerja toyoto, quality is better from my experience in myvi

    @fitrihadi - that what i heard. hmmm mmg tua,

    @ftn - base on myvi? lerrrr, xde modal lain ker

    @tuah - mamat kt tmpt aku servis kereta. wait n see je laa

    ReplyDelete
  8. Iye ye je ko matjoe... Perodua ni sbnarnye milik daihatsu.. N definitely perodua xkan hasilkan kete sendri, cuma diorg akan amik kete daihatsu and rebadge sket2 pastu tukar nama....
    Daihatsu ni plak main core segmen dlm industri kete ni ialah compact car... Jd x logik la klu daihatsu kuar kete compact pastu perodua kuar sedan... Yg pasti thn ni kuar model rebadge Daihatsu Boon 2010 plak...

    ReplyDelete
  9. anon - sy dpt info dari bro man perodua balakong, kalau dia salah info, sy pon salah la jugak.

    tp ineresting jgk kalau perodua adakan sedan

    ReplyDelete
  10. Aiya..kali2 pun sama keta juga,tak bole cantik & besar sikit keta ke,nak upgrade sedan pun mau cantik sama luar negeri keta,baru lah( 1 malaysia ),harga takada apa2,we supporter malaysia..thxx

    ReplyDelete

Link Within

Related Posts with Thumbnails