Sunday, March 6, 2011

Jimat Berkahwin : 5 balas 7 dulang

This is simple and yet praktikal. Kurangkan jumlah dulang hantaran. Since adat letakkan syarat, bilangan dulang kena ganjil dan perempuan punya hantaran kene lebih dua, secara ideal 5 berbalas 7 pun dah memadai. Kalau 3 berbalas 5 nanti macam sikit sangatlah pulak

dulang hantaran buat apa nak banyak2

1) Jimat xyah beli banyak2 hantaran, kalau 7 berbalas 9, kan kene beli extra 2 item dari pihak lelaki dan 2 item dari pihak permepuan

2) Jimatkan duit utk dulang, kos nak beli/hias/buat 1 dulang rm20, kalau dapat jimat 4 dulang, rm80 tu bro.



Isi 2 dulang dengan Al Quran dan Sejadah - yang ni org tak tengok jenama, beli yg biasa2 jer pun xpe. Lagi balance tu, letak la kasut, baju, tali pinggang, seluar, minyak wangi mahal berjenema sikit takpe (sebab orang dok usha jenama), yg penting asingkan dulangnya, kan dah cukup 7 dulang tu. tu jer

Pesanan jimat berkahwin ini dibawakan oleh matjoe.com

Klik LIKE kalau suka Entry Ni

5 comments:

  1. memang jimat betul ni bro.. kepada yg belum kawin gunakan tips ni ye

    ReplyDelete
  2. i love this tips

    ReplyDelete
  3. apsal la orang dok sibuk tengok jenama...pada yang nak kawin tu, nanti kalau buat hantaran, korang sorok je nama jenama tu..tampal dengan pelekat hehe

    ReplyDelete
  4. ntah apa pasal orang ni nak byk2 dulang sangat.. padahal hadiah tuk masing suami isteri..

    ReplyDelete

Link Within

Related Posts with Thumbnails