Sunday, March 6, 2011

Kos Bersalin di HUKM Specialist

Muhammad Irfan lahir di HUKM Specialist. Jadi entry ini nak share berapa pulak cos bersalin di HUKM Specialist. Dulu waktu dah cerita Kos Bersalin di Hospital Ampang Puteri. Jadi saya listkan dulu apa yg terlibat dalam proses bersalin ni

1) Penginapan 2 malam di Deluxe room Wad Sutera HUKM Specialist (Wad yang 1 bilik 1 katil dan ada 1 kerusi empuk utk teman pesakit)

2) Cuba bersalin normal, halfway ambik epidural, lepas tu kene operate

3) Baby ok

Agak2 berapa kene? Lebih mahal dari ampang puteri tak? Sebab hati tu dekat ampang puteri wad tu 1 bilik 2 orang, kemudian wife tak ambil epidural. Klik dulu gambar dibawah untuk tahu jawapannya

Bil HUKM Specialist



rm5317, lebih murah dari Ampang Puteri, since GL cover 4k, so saya perlu top up rm1.3k. Alhamdulillah, takde la bengong sangat kepala nk membayar. In term of layanan, memang bagus, dan setaraf ampang puteri. Pada harga dan layanan status specialist, memang berbaloi. Jadi saya 'LIKE' and 'Highly Recommend'

Klik LIKE kalau suka Entry Ni

17 comments:

  1. congrats beb, x sempat nak tgk baby ko lah..

    ReplyDelete
  2. Bila la rejeki mak nak beranak kat sini..Err..tak beranak dah kot!

    ReplyDelete
  3. mahalnyer, ikut mana pun beranak memang sakit. pergi manalah pun, nak beranak memang sakit. Pepun, tahniah.

    ReplyDelete
  4. Seingat saya, masa anak saya dilahirkan di HKL 4 tahun lepas, total cost was RM80...

    ReplyDelete
  5. perghh.. ko mat joe...
    untung anak ko....

    aku bersalin kosnya hanya RM50 jer...hehehe

    sbb bersalinkat hospital Kerajaan..hehehe

    takperla.. demi anak2 ye tak...

    Sumijelly.com

    ReplyDelete
  6. masa 1st baby, wife bersalin kat hospital manjung kena RM80 je..2nd baby ceaseran kena dlm RM4.5K, tapi layanan mmg 1st class laa, sebab hospital swasta..
    dpt claim balik kat company RM2.5K..kalau bersalin kat hospital kerajaan mmg untung besar laa..

    ~9W2LPP~

    ReplyDelete
  7. sekarang ni memang dilema ibu-ibu nak bersalin kat mana sebab takut service yang diterim tak memuaskan.. mungkin ini jawapan yang diorang cari sekarang ni.. thanks for sharing :)

    ReplyDelete
  8. biar mahal sikit janji puas hati! :D

    ReplyDelete
  9. 1. sapa nama Prof yang sambut baby, jaga wife?


    2. My 2 kids pun beranak di sini jugak, cost kamu nih agak mahal berbanding masa baru2 HUKM Specialist 7th floor dibuka dulu. Skang ni HUKM Specialist pun dah naik harga...mengikut edaran masa


    Saya yang kamu baru sahaja komen di blog saya

    hahahaha :)

    ReplyDelete
  10. Thaniah..

    memang harga HUKM specialist agak reasonble. Wife saya dulu ceaser kena lebih kurang Rm 4300. 4 tahun yang lepas.

    Baby masuk NICU 37 hari..RM 9600
    Kalau kat swasta sudah 37K sebab 1 hari 1K.

    Bagus HUKM ni. Hebat reasonalbe

    ReplyDelete
  11. opis aku kasi RM500 per delivery... laki aku plak keje sendiri so takyah berangan tinggi, pi HKL jer... senang cerita, lepas beranak terus boleh balik umah.. tak payah nak warded byk2 hari

    ReplyDelete
  12. Thank you so much for this entry yang lengkap dengan bill ni. Sebab saya memang dok survey HUKMSC punya rate.

    ReplyDelete
  13. This entry is so helpful. Thank you very much.
    Nak tanya, what were the charges for monthly check-up at UKMSC? Termasuk scan and ubat?

    ReplyDelete
  14. @syarinee - read my entry on sunday 10th april 2011

    ReplyDelete
  15. boleh bagi link tu entry "sunday 10th april 2011" ? saya tk jmp plak

    ReplyDelete
  16. salam.. saya nak tanya apa maksud ayat 'since GL cover rm4k' ? tu utk yg keje gomen ke? harap dpt eksplen.. tkash ye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. gl alalah guarantee letter. syarikat insurans yg company saya ambil yang akan keluarkan. so syarikat insurans cuma cover rm4000 sahaja, jadi saya cuma bayar lebihan dari 4000 tu

      Delete

Link Within

Related Posts with Thumbnails