Thursday, April 7, 2011

Tiara Park Homes Kajang by Kueen Lai Sdn Bhd

"What do you think of Tiara Park Homes Kajang by Kueen Lai Sdn Bhd ? I know u just live nearby the development" tanya seorang reader blog ni dalam email. Actually sy memang notice pasal projek perumahan ni disebabkan ada nampak iklan sepanjang highway grand saga. Memang dah ada official website, so you can get the info that u need to know about this project


Harga 1 sq ft adalah rm270. Jadi kalau rumah seluas 1000 sqft, rumah akan berharga rm270k. Utk sebuah apartment di lokasi Kajang, i have to say harganya agak mahal. Mentang2 lah kajang dah nak ada MRT

tapi matjoe, konsep perumahan ini ala2 resort, banyak kemudahan yg disediakan seperti swimming pool dan gym, sebab itulah harganya begitu?

 
i admit i impress with the resort concept. Memang the price that we pay jugaklah yang akan digunakan utk membina extra facility itu. I must say if you're after that facility dan akan fully utilize kemudahan yang ada, you should make that purchase right now sebab ada diskaun menarik utk pembeli awal. tapi harus diingatkan yang maintenance fee sure lebih tinggi berbanding apartment biasa yang tidak berkongsepkan resort.

kalau rasa akan jarang utilize those kemudahan, rasanya u should opt for another property, not this one

lagipun ada 6 peringkat security, anda akan rasa selamat, jadi keselamatan itu datang dgn harga, masih tak justify ker?
Memang bagus untuk keselamatan, tapi kalau anda jenis yg selalu ramai tetamu datang, suka buat majlis mmg sangat leceh kalau ada orang nak datang.

On the +ve note, cuba bandingkan harga rumah dgn facility yang sama di prime area eg. KLCC, Wangsa Maju, Damansara Perdana, memang berkali2 lebih mahal dari harga yg ditawarkan oleh Tiara Park Homes. Kajanglah tapi!

p/s: lepas ni sy cover projek baru dekat kajang la pulak sbb BMC sudah tepu dan xde projek baru

Klik LIKE kalau suka Entry Ni

4 comments:

  1. everyone says it's overprice

    http://www.mariproperty.com/forum/view/thread/444/

    ReplyDelete
  2. matjoe boleh beli 2 bijik skali.. :)

    ReplyDelete
  3. awal2 rumah siap jer excited utk pakai all the facility. bila dah lama tu bukan laa nk selalu pakai.
    mantenance fee jer maha nanti

    ReplyDelete
  4. untuk pasangan muda sesuailah rmh cam ni..

    ReplyDelete

Link Within

Related Posts with Thumbnails