Monday, May 23, 2011

Kuih Cincin Sabah, Unik dan Sedap

Kuih Cincin Sabah memang unik sebab hanya terdapat di sabah dan Sedap sebab saya makan sepanjang masa rasanya sedap. Kali pertama cuba dah  lupa bila, tapi sekali cuba, baru tahu sedapnya. Bentuknya bukanlah seperti bentuk cincin pertunangan belah rotan yang anda bayangkan sebaliknya gabungan 7 cincin. Jadi anda akan dapat lihat yang kuih ini ada 7 lubang


Rasanya yang rangup, dan rasa manisnya sederhana, mmg uniquely Sabah, cant find elsewhere. Sesuai jugak jadi sebahagian kuih hantaran di majlis perkahwinan. Jangan guna kuih cincin ni sebagai cincin akad nikah sudahlah, mahu bapak mertua bagi penumbok!

Klik LIKE kalau suka Entry Ni

9 comments:

  1. byk pulak entry makan. x pernah cuba lak kuih cincin

    ReplyDelete
  2. hahaaa.. yang ni selalu aku makan. hari tu adik Alex Raja Lawak ada kasi aku..
    Buffered Earning dari Trudy & Teddy

    ReplyDelete
  3. wah mcm sdp jer mat joe....my favourite tue kuih nie tpi yg warna hitam2 skit...dh lupa plak nama dia kat semenajung kuih aper..kuih gelang kot...

    ReplyDelete
  4. memang sedap pun kuih nie..opismate kalau pi sabah mmg beli nie sbg ole2..tapi tak leh makan byk laa sebab manis sgt

    ReplyDelete
  5. memang sedap.masa pergi sabah aritu beli

    ReplyDelete
  6. cuma bertanya...hari nie hari menceritakan kuih cincin ekk hihi sebab dah dua belog (termasuk yang ini)cerita benda sama...

    ReplyDelete
  7. pernah makan..mmg sedap..unik...terpikir la jugak, camner la diorg ni buat kuih ni..saper yg mula2 sekali buat kuih ni kan, camner dapat idea tu..mmg bijak lah...

    ReplyDelete
  8. kalau berminat ble order kat saya...mmg sedap kuih ni..xrugi pun korang mencuba...da cuba pasti nak lagi...hehehe...

    ReplyDelete

Link Within

Related Posts with Thumbnails