Thursday, July 7, 2011

Jangan Reload Touch n Go di ATM kalau

Suka tips Jimat Insurans yang saya kongsi semalam. Kali ni tips jugak, cuma berbentuk tegahan. Umume sedia tahu yang kita boleh Reload Touch n Go di ATM Maybank dan CIMB. Memang mudah dan cepat sebab kita boleh potong terus dari akaun kita berbanding nak keluarkan cash dan pergi ke kaunter untuk reload. Apa yang bestnya lagi kalau ATM CIMB, kosnya percuma.

picture kredit: touchngo.com.my 

Kenapa Jangan Reload Touch n Go di ATM?
Jangan reload kalau ATM tu kelihatan SLOW. Slow yang mana lambat untuk memberi respons, dari satu skrin ke satu skrin mengambil masa yg agak lama. Yang terjadi kepada saya, saya tunggu jugak, saya buat transaksi dan tiba -tiba mesin ATM tu 'hang' kembali ke skrin asal.

So happen, duit dalam akaun dah tolak tapi dalam kad tak masuk. Terpaksa lah buat laporan, kene bagi no kad Touch n Go, kene bagitau details situation dgn bank, dan makan masa lebih seminggu jugak untuk duit tu dikreditkan semula dalam akaun. Agak hassle jugak la here and there.

Itu sahaja, matjoe kata jangan!

terima kasih kerana meluangkan masa anda utk membaca

Klik LIKE kalau suka Entry Ni

8 comments:

  1. bukan takat reload aje bro.. aku pernah nak topup pakai atm.. pastu duit tolak, resit keluar, print blur.. amacam? hahahaa.. maybank tolak celcom, celcom tolak maybank.. puuihhhh...
    Lagu BERSIH yang telah di BANNED!

    ReplyDelete
  2. bukan itu saja...mesti ada caj tambahan sb guna khidmat mesin..kalau beli di kaunter ..free, tapi kalau guna mesin reload kena tambahan 50 sen caj...heran jugak aku..lagi tak payah gajikan orang, lagi mau caj orang...

    ReplyDelete
  3. @kid - tu bahaya bila atm slow

    @kang latip - CIMB sekarang reload free dekat atm dia. to me i prefer because senang

    ReplyDelete
  4. memang bahaya bro.. sebab mesin ATM tu pon pakai PC biasa je.. kalau hang.. duit tu pon hanglah.. heheehe

    ReplyDelete
  5. Pengalaman saya dgn CIMB OK jer pulak...
    pernah 2 atau 3 kali hang tapi bila cek kat cimbclick duit tu terus auto credit balik dlm akaun....
    :-aLCapone-

    ReplyDelete
  6. @alcapone - pernah jadi mamcam hang. kali ni jadi tak masuk balik duit tu. that happen when line tu slow

    ReplyDelete
  7. Hahaha... Betol tu... Bukan susah sangat nak topup pakai machine tu...

    ReplyDelete
  8. selalu dgr tp tak pernah kena atm hang tu...harap2 jgnlah kena..me memang reload kat atm

    ReplyDelete

Link Within

Related Posts with Thumbnails