Tuesday, July 5, 2011

Tempah Langsir Di Nagoya

Tempah Langsir  untuk hari raya? Pernah cuba tempah di Nagoya Tekstil? Saya pernah dan saya rasakan harganya berpatutan. Tapi tentulah harga bergantung kepada harga kain yang dipilih dan berapa meter kain yang bakal digunakan. Untuk pupah jahit juga harganya berbeza mengikut design yang kita mahukan. Tak salah saya harga upah bergantung kepada panjang kain jugak

Tempah Langsir Di Nagoya

langsir cantik kalau kain cantik

upah rm244, kain 360

2 tahun lepas saya tempah langsir untuk rumah, total kene bayar rm600. ada 3 pintu bilik, 3 tingkap beserta day curtain dan 1 sliding door yang triple railing. Agak reasonable considering banyak pintu dan tingkap yang dilangsirkan. Untuk raya saya balik kampung. xde lah nak tempah yang baru.

Siapa pernah tempah tempat lain, dan nagoya, kalau banding harga, agak2 murah tak pada pengalaman anda

terima kasih kerana meluangkan masa anda utk membaca

Klik LIKE kalau suka Entry Ni

12 comments:

  1. total rm600 tu brape pintu atau tingkat.. murah gak laaaa..
    Laman Web Disekat SKMM Boleh Diakses Semula!

    ReplyDelete
  2. tak pernah tempah langsir kat mana-mana... mama buat sendiri kat rumah.... Hee

    ReplyDelete
  3. saya pun ada survey baru2 ni & mmg berhajat nak gi tempah. menurut kawan saya yg mmg ambik upah jahit, harga kat nagoya tu mmg reasonable. :)

    ReplyDelete
  4. musim raya ni ramai betulyang tempah2 ya

    ReplyDelete
  5. @shring infoz - raya la org mai ramai. berbaloi tempah langsir baru

    @mama yatie - saya pun rasa harganya reasonable

    @hanim - ahaha, tempah kt mak awak la camtu

    @kid - aku dh update entry utk bagi jawapan

    ReplyDelete
  6. joe akk rasa harganya mmg berbaloi sebab di sini kain biasa sahaja utk sliding door dan satu pintu shja cecah rm 450.00

    ReplyDelete
  7. @kak azlina - sliding door saya saiz 2 pintu aje, yg rm450 tu mungkin saiz sliding 3 pintu kot.

    ReplyDelete
  8. betui price langsir ngan tempahan kat nagoya memang reasonable... sy mesti piley kekekeke...

    mizz bananaz

    ReplyDelete
  9. pada sya mahal la matjoe..
    mcm sya ada 3 daun sliding door dpt lagi murah sbb beli kain sndiri dan kasi kat tailor luar...bukan guna khidmat inhouse mcm jakel atau nagoya...
    siap ada ropol2 glamer gitu...hihi
    cuba lah survey tailor biasa2 je...diorang pun jahit cantik jugak :)

    ReplyDelete
  10. @noriz - rasa mcm ok, bukan just sliding , ada 3 pintu bilik dan 3 tingkap which ada day curtain

    ReplyDelete
  11. rasanya agak murah tu...saya baru tempah di Nilai...untuk dua tingkap full-length c/w day curtain cost me abt rm$750....tanya my sis lepas tu, dia kata mahal tu...dah ter'kena'lah saya agaknya...maalumlah..tak pernah tempah langsir sebelum ni pun...alahai

    ReplyDelete
  12. Saya rasa better tempah kat Nagoya berbanding Nilai sebab..
    1- Tak perlu survey banyak2 kedai
    2- Banyaaaak pilihan...rambang mata
    3- Lebih dekat dengan rumah..apa2hal senang..

    Saya tempah untuk
    1 tingkap 3 panel tinggi 8.5 kaki (eyelet) beserta day curtain
    1 tingkap 2 panel tinggi 8.5 kaki (eyelet) beserta day curtain
    5 pintu tinggi 7 kaki
    Kain & material ~ RM284
    Upah = RM136.40
    Jumlah = RM420.40

    ReplyDelete

Link Within

Related Posts with Thumbnails