Thursday, October 27, 2011

Cuma 316k, Desa Budiman Teres Dua Tingkat

Berita Rumah  Teres Dua Tingkat Baru di Desa Budiman Sungai Long yang berharga 316K lebih mengujakan daripada berita ducati monster 795 yang berharga rm59k. Memang lebih mengujakan kerana harga rumah landed ini memang reasonable memandangkan harga rumah sekarang yan semakin tak masuk akal. Rumah ini didirikan diatas tanah rezab melayu. Jadi cuma melayu sahaja yang layak membeli dan hanya boleh dijual semula kepada orang melayu. 

Berikut adalah maklumat yang sempat saya dapatkan dari pemaju:

Jenis rumah: teres 2 tingkat
Lokasi: desa budiman sungai long ( dalam 4km ke lebuhraya cheras kajang), atas lagi dari sek menengah sungai long
Pemaju: Pujangga Budiman Sdn Bhd (sama pemaju yang buat rumah matjoe di seri budiman)
Harga: Dari 316k
Luas Tapak: 20x60, 20x65, 20x70 (off course la yang harga 316k adalah unit tengah dengan keluasan 20x60)
Status Tanah: Tanah Rezab Melayu (which mean anda akan berjiran dengan orang melayu yg hampir pasti tidak membela anjing dan tiada isu dgn azan subuh)
Design: Berdasarkan pemerhatian dengan rumah contoh yang sedang dibuat, design dia seakan sama dengan Desa Budiman Sungai Long  , bezanya keluasannya. which mean, designnya adalah moden dan cantekk!
Bila Launch: Jan 2011
Dimana nak register? : 03 9080 2988/89 , Bagi  nama dan alamat, pemaju akan hantar invitation untuk launch. Anyway, if you really want it, be sure masuk bulan 12 boleh start calling2 developer utk dapat insight info bila akan start launch, who knows surat invitation tak sampai.

papan iklan

show house yang akan siap tak lama lagi

design seakan sama seperti Superlink Desa Budiman (asking price sekarang 680K)

Matjoe nak beli tak?
walaupun menarik tapi rasanya tidak, kurang berminat dgn teres 2 tingkat bukan sahaja sebab installment tinggi, tapi malas nak naik dan turun tangga. lagipun dah ada rumah yg selesa utk diduduki. 

Strategi Pelaburan?
Kalau nak melabur, tentulah sesuai untuk flipping instead of rental income. Beli dan jual bila rumah siap. Ada jer org melayu yg sanggup beli.

Klik LIKE kalau suka Entry Ni

9 comments:

  1. typo : Launch JAN 2012 kan?

    nk tnye, kt mn ek signboard iklan ni? thnks (btw sy pun menyewa kt bandar mahkota cheras - dekat2 ngn umah matjoe)

    ~nurul

    ReplyDelete
  2. ini ke?

    http://property.malaysiamostwanted.com/projects/desa-budiman-phase-4

    ReplyDelete
  3. Tak mampu bro.. loan tak lepas gaji kecik je ni.. hehehe

    ReplyDelete
  4. masih tak mampu :(

    k long

    ReplyDelete
  5. freehold ke leasehold?

    ReplyDelete
  6. Brape ye downoayment?

    ReplyDelete
    Replies
    1. 10%..fyi this phase 6 is leasehold 99years malay reserve land.

      Delete

Link Within

Related Posts with Thumbnails