Thursday, October 20, 2011

Mesin Basuh Panasonic Baru

Saya baru beli Mesin Basuh Panasonic fully auto, menggantikan semi auto jenama Pensonic dah 'mereng' setelah digunakan selama lebih 4 tahun. Setelah menamalkan apa yg saya pernah tulis dalam entry Survey Dulu Sebelum Beli saya beli mesin basuh dengan muatan 6.5kg pada harga rm599, setelah diskaun rm100dari harga asal rm699.

What's more dapat free Dynamo. Boleh buat cuci utk sebulan.

Dari luaran

Berkilat lagi 'drum'

Dapat free Dynamo

hmm, 6.5kg aje? bukan sikit ker? tak ekonomikal la pulak kene basuh2 banyak2 kali.
cadang nak beli 7kg, tapi promosi dah beralih ke 6.5kg, actually 7kg dpt harga 659 dari harga asal 759. Apapun family of 4 macam saya ni memang masih ekonomikal utk pakai 6.5kg, Kalau ada keperluan untuk upgrade, boleh jer letak mesin basuh ni dekat rumah sewa.

p/s: apa jenama mesin basuh anda? dah berapa lama pakai

Klik LIKE kalau suka Entry Ni

20 comments:

  1. saya prefer toshiba... semua pun tosbiha punya brg..

    ReplyDelete
  2. saya pakai samsung fully auto 6.5 kg. dr ujung tahun 2003 .masatu rega dia 699. sampai skrg still elok.. tp bunyi bising coz penuh ngan duit syiling dlm mesintu.. saya syg sgt mesintu coz msh berfungsi elok syg nak tukar

    ReplyDelete
  3. masih setia dengan jenama samsung..hik3..

    ReplyDelete
  4. dah 2 kali tukar mesin basuh..2,2 pun semi auto jerk..dulu brand apa tah..now pakai toshiba ok la..

    ReplyDelete
  5. Saya basuh pakai tangan je. Tak reti nak pakai mesin-mesin ni. Maklum la.. Orang kampung.

    ReplyDelete
  6. Saya pun pakai jenama Toshiba. Muatan 7 kg. Very reliable. Dah 3 tahun lebih dah pakai. Alhamdulillah, masih okay.

    ReplyDelete
  7. saya pakai jenama panasonic jugak.fully auto..so far x pernah meragam sejak tahun 1994..anak sulung pun dah pergi kolej persediaan..beli rm 899 time tu..berbaloiii

    ReplyDelete
  8. dekat rumah aku semua peralatan elektrik dari Panasonic.. kalau ada almari panasonic confirm jenama tu aku beli juga.. hehehe

    ReplyDelete
  9. yeah... saya pun just sental pakai tangan jee....tapi memang guna pencuci dynamo...

    ReplyDelete
  10. nak tahan lama, guna jgn overload...
    samsung, 6.5 kg since aug 2004.

    ReplyDelete
  11. hehe pandai marketing dorang.. bagi free dynamo macam semangat nak suruh start membasuh.. :)

    ReplyDelete
  12. Samsung .6 @7 kg. Dah lupa. Tapi tahan dan bertahun2 pakai.

    ReplyDelete
  13. panasonic fully auto. dah 10 tahun sekali pun tak pernah meragam. alhamdulillah.

    ReplyDelete
  14. saya nye pansonin, semi auto, sudah 6 thun pakai. hadiah dari arwah abah :)

    ReplyDelete
  15. sya pakai LG dri mula kawin smapi skang still tip top...
    dan lebih 7 tahun pun..
    alhamdulillah...

    ReplyDelete
  16. k long pakai samsung auto 6.5kg, dah hampir 7 thn, masih bertahan.
    k long beli kat jusco member day 599 dpt voucher 60.

    k long

    ReplyDelete
  17. saya pakai jenama cikai jer iaitu LG...dah pakai 10 tahun...Alhamdulillah so far so good...tak perlu nak tukar lagi buat masa nih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama la ngn say.pakai LG dari 2003 sampai sekarang masih berfungsi. tp mase skrg dia ada problem sikit2.mmg berbaloi beli tp spare part je susah nk dpt

      Delete
  18. tak kisah ape brand pon :D ,janji baju sume bole basuh HaHaHa ..

    ReplyDelete
  19. saya suka brand panasonic tahan lama

    ReplyDelete

Link Within

Related Posts with Thumbnails