Monday, April 30, 2012

Bersih 3.0 dan Akibat Suami Lalai Dengan Facebook

Salam Isnin, selamat bertemu kembali. Rasanya ramai yang ambil cuti pada hari ini sebab boleh terus sambung ke hari buruh. i have to work today, itu takpe besok boleh cuti. ni entry pertama selepas lebih 1 minggu tak update blog. apapun tak pasti lagi lepas ni nak update dengan kerap ataupun sebaliknya. off course there's a lot going on with my life but i dont have time to blog, misalnya pergi ke pameran hartanah, pc fair, melawat symphony park latest progress and so on, dan off course, melalui hidup tanpa ayah.

so for starter untuk, nak story pasal last week, hari dimana perhimpunan bersih 3.0 berlangsung. pada sebelah malamnya bila anak dah tido saya buka facebook saya nak baca what my friend are up to in facebook. memang menarik nak membaca sebab ramai yang post status berkenaan Bersih 3.0, boleh la tahun siapa kawan2 kita yang back up kerajaan, siapa yang sokong pembangkang, siapa yang dont even care dan siapa yang do care but berada di atas pagar.

Memang lalai dan khusyuk membaca, almost 2 am jugaklah baru nak tutup FB. Before masuk tido, pergi ke dapur minum air, nampak ada sampah atas dapur, so ambik untuk buang ke tong sampah, tong sampah ada di wet kitchen, waktu nak buang tu baru teringat saya ada rebus daging sebelum tu di dapur gas. turn out, periuk hangit dan gas telah habis. nasib baiklah tak ada apa2 yang berlaku.

tu lah, leka sangat baca komen2 dan status pasal bersih di facebook. terus terlupa ada rebus daging, udahlah beli daging fresh, rugi je hangit. the next day the first thing in the morning kene pegi beli gas baru....

Klik LIKE kalau suka Entry Ni

8 comments:

  1. eheheh fb memang melalaikan...sabor jer la dgn dging yg dh hangit tue...anggp bukan rezki.

    ReplyDelete
  2. Huhuhuhu...bahaya tu...nasib tak pergi tido dulu....periuk pun lepas ni kena beli yg ada whistle la kan...ada ke?

    ReplyDelete
  3. FB memang melalaikan...me ckp psl me sendiri ni...:/

    ReplyDelete
  4. serius bahaya bro... selamat tak terbakar bro.. ni kira boleh jadi Daging bakarlah ni.. hehehe

    ReplyDelete
  5. alhamdulillah tak ade kemalangan besar..
    mujur cuma gosong..tak sampai berlubang periuk tu.

    ReplyDelete
  6. amboooi... melalaikan ni bro.. hang kena bersihkan dapur skali lagi.. hehehe

    ReplyDelete
  7. tu laa, mmg lalai. tpkan isteri solehah saya yang tolong bersihkan yang periuk yg hangit tu

    ReplyDelete
  8. FB memang melalaikan..kurangkan penggunaannya..

    ReplyDelete

Link Within

Related Posts with Thumbnails