Monday, April 2, 2012

Sampel Surat Pembatalan Pinjaman

Kalau buat karangan, surat rasmi adalah sukar, sebab format kene betul. Tapi bila dah bekerja ni, jarang sangant tulis surat rasmi. Everything via email jer. Apapun ada masanya perlukan juga untuk buat surat rasmi, seperti nak batalkan penyertaan sebagai ahli koperasi, perubahan alamat mahupun pembatalan pinjaman yang telah ditandatangani. So, inilah sampel Surat Pembatalan Pinjaman. Mana tahu akan digunakan satu masa nanti, tak perlu susah susah nak mengarang, cuma perlu tukar apa yang patut sahaja.



Date: 21 March 2010
United Overseas Bank (Malaysia) Bhd
Personal Financial Services Division
Level 16, Menara UOB, Jalan Raja Laut
50350 Kuala Lumpur

Dear UOB Personal Financial Services Division

Subject: Cancellation request for Bank Credit Facitity ref. no : 22222

With reference to the subject above, I would like to cancel my UOB Credit Facility for the Mewah 9 Project In Kajang

Below are the details:
Name: 
I/C Number: 
Bank Reference Number: 
Date of Offer Letter: 
Loan Amount: 

The cancellation has been made to the developer MKH Berhad on 22nd Nov 2011.

The reason of the cancellation is due to 0% progress of the project itself although it’s more than 11 month the offer letter is sign. The construction site didn’t show any progress at all and the Sale and Purchase agreement has not been sign.

With the above  reason, I hope i can be waive from the penalty that is stated in the offer letter.


Thanks for your attention and action

Yours Faithfully

………………………
Name:

Klik LIKE kalau suka Entry Ni

5 comments:

  1. Terima kasih tuan dh memudahkan kerja untuk format surat mcmnie...

    ReplyDelete
  2. salam,saya nak tanya.kalau pinjaman bank dh approve dan tunggu nak sign perjanjian..boleh tak kita batalkan?perlu noti/surat x hantar kat bank berkenaan???!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. bgtau officer tak jadi ambik, via phone call pon boleh

      Delete
  3. saya nak batal pembelian rumah, tp loan bank, loan guaman semua dah sign, cume bank belum start buat pemotongan lagi, adakah masih ada peluang utk sy cancel pinjaman perumahan itu?

    ReplyDelete

Link Within

Related Posts with Thumbnails