Friday, July 13, 2012

Harga Tiket Sunway Lagoon 2012

Minggu lepas saya dan keluarga menghadiri  IT & NT Family Day di Sunway Lagoon. Sebelum entry penuh menyusul, saya kongsikan dahulu Harga Tiket Sunway Lagoon untuk tahun 2012. Boleh rujuk gambar dibawah yang saya ambil di kaunter tiket.

Sunway Lagoon Ticket Price 2012

Untuk rumusan.

Terdapat 2 jenis tiket.

ALL 'PARK' (Water Parks, Amusement, Wildlife Park, Extrema Park & Scream Park)

Kadar Biasa: RM100 Dewasa, RM80 Kanak2 dan Warga Tua

Kadar MyKad:  RM75 Dewasa, RM60 Kanak2 dan Warga Tua

3 'PARK' (Water Parks, Amusement, Wildlife Park)


Kadar Biasa: RM80 Dewasa, RM65 Kanak2 dan Warga Tua

Kadar MyKad:  RM60 Dewasa, RM48 Kanak2 dan Warga Tua


Dah lama tak datang, lebih 7 tahun rasanya, dtg pun sebab ada hari keluarga dan admissionnya ditanggung pejabat. Harap entry ni boleh jadi rujukan sesiapa yang nak budget berlibur di Sunway Lagoon


Klik LIKE kalau suka Entry Ni

13 comments:

  1. Kalau tak silap, sunway ada buat family day untuk staff die. semua staff dapat tiket untuk all park. Jadi tahun 2005 kalau tak silap ade kawan dulu beli tiket dengan staf yang tanak pegi. Jadi dapat murah dalam RM30 je. Tapi memang penuh dengan manusia la hari tu. Tiket tu siap dengan dibagi makanan dengan minuman sekali.
    Jadi sehari tu memang bersuka ria berenang, sampai krem.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq for the info
      me last sekali masuk sunway bersama2 family ialah time bujang thn 2004 or 2003 ingat2 lupa dh :)
      then last year masuk gak sunway tapi utk main game treasure hunt dgn kwn2 :)

      Delete
  2. Masih belum ada rezeki nak masuk SUNWAY LAGOON nie....huhuhu....budget mahu cecah ratus ribu kalu buat family day kat sini

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bodoh pya sunwy lgon.tiket Mahal nk mampos.baik mkn kenyang 3hari.nenek dia lembu

      Delete
    2. Bodoh pya sunwy lgon.tiket Mahal nk mampos.baik mkn kenyang 3hari.nenek dia lembu

      Delete
  3. Wahh...blh tahan hrganye....hmmmm

    ReplyDelete
  4. btul tu..bleh than harga dia...eemmm..ingat nk bwk family rmai2 pegi sunway lagoon tp nmpak nyer xde rezeki lh...out of budget...

    ReplyDelete
  5. All park tu kan.. bole main semua bende free ke?

    ReplyDelete
  6. PROMOTION SETIAP 20HB FROM OCT 2012 TILL MARCH 20HB 2012 HARGA HANYA RM20.BOLE MERANCANG HARI CUTI SEKOLAH UTK ANAK ANAK ANDA

    ReplyDelete
    Replies
    1. Promotion n untuk stiap 20hb je? Semua park boleh masuk?
      Klu nak bawak knk2 umur 5thn ke bwh perlu ke bli tiket all park boleh msk?

      Delete
    2. tak faham laa
      cam ner na g ney..
      yg psal stiap 20hb btul kew RM20 jew ??

      Delete
  7. Promotion utk ulangtahun ke 20 kan? Rm20 pd setiap 20hrbln starting from oct2010 smp mac2013 bg 1000 org pertama. Tp kena tunjuk ic. 1 ticket per 1 mykad.

    ReplyDelete
  8. kalau bli tiket on9 blh ke?mcm ne cara nak bli?

    ReplyDelete

Link Within

Related Posts with Thumbnails