Thursday, September 6, 2012

Kawasaki z800 2013 | Pengganti z750

Hidup inikan satu penantian, tunggu nak ada girlfriend, tunggu nak dapat isteri, tunggu nak dapat anak. Tak salah menunggu, biarpun belum tentu memilikinya, Selepas penantian pengumuman Samsung Galaxy Note 2 berakhir 29 Ogos lepas, kini saya mendapat tahun penantian untuk model pengganti model popular 'naked' kawasaki z750 telah berakhir. Kawan2 semua, saya kongsikan imej yang tertiris di internet, Kawasaki z800 2013!
Update: Harga moto tak termasuk insurans dan cukai jalan ialah 47989. bapak murah dowh sebab ckd. aku tak suprise kalau z800 ni akan sama byk dengan er6 dan versys dalam masa setahun dua nnti
Thanks to the Malaysia's best bike site, motomalaya.net, dan penulisnya Eddy kerana berkongsi info berkenaan Z800 di entry ini. Secara peribadi, z800 ini agak hodoh pada pandangan pertama, tapi bila saya teliti balik, telah timbul satu konklusi, 'boleh tahan cantik model ini'. Kelihatan lebih garang, lebih pepenjuru yang tajam dan juga rekaan lampu yang lebih radikal. Angka 800 memberitahu yang model ini mempunyai enjin berkapasiti 800cc dan tentulah ia mengasilkan lebih kuasa dan daya gerakan. Tiada spesifikasi yang rasmi dikeluarkan oleh kawasaki buat masa ini.

Apa pendapat anda pula? Cantik ke tidak bila kali pertama memandang. Mungkin 2nd quarter dah sampai sini sebab moto kawak ni memang agak cepat smpi malaysia, kalo dulu z750 dekat 60k, expect to pay above 65k for this z800. Sama herga preve dowh, tapi bila pakai z800 ni orang tahu lu kaya. lu mesti banyak duit mau beli itu moto dua roda itu masa hujan kalo lu tetap basah tapi lu bayar harga sama macam harga kereta.

Enjoy the picture. Klik untuk gambar lebih besar (dibocorkan di siam rider club)

Behold, the new Z800

all angle
 all part 

tank minyak

sisi kiri

 sisi kanan

jamar (jmr23.com) ini moto anda kene beli, saya mau test ride bila anda beli.

Aku pernah buat entry

Klik LIKE kalau suka Entry Ni

20 comments:

  1. perghh.. smart gile bro. Aku ras tk kena hujan kot,sebab laju sgt motor ni... wakakakak

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha, kalo tak kene maknanya itu suria perkasa itam punya moto

      Delete
  2. silap,bukan tk kena hujan,tp tak basah.

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. mmg cantik, tp design headlight dia aku x brape suka.

      Delete
  4. Mantop tp tang ekzos nye dsign tu a bit turn off lah..
    Kalo pkai moto ni blh ngelak ujan woo..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha, jgn kalo ujan kita berenti. karang demam moto tu nnti

      Delete
  5. saya akn tggu and akn beli moto ni insyaAllah..terlalu lama hasrat nk 4 inline terpendam atas kekangan kewangan..InsyaAllah thn depan tidak dikekang lg..

    ReplyDelete
    Replies
    1. cayalah bro, nnti tumpangkan matjoe ok. duit mmg jadi halangan, standard la, kita dahulukan yg penting dahulu. dah cukup nnti, sambaq aje laa

      Delete
  6. aku dgr ada info mengatakan yg price z800 bwh 50k je..x tau la btol ke x..sama2 kita tnggu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tough luck laa below 50k. but who know....

      Delete
    2. betoi ka below 50k???..lau harga lebih kurang xj6...ok jgk..huhu

      Delete
  7. awatla kerajaan ssh sgt nk turunkn cukai motor besaq nih...

    ReplyDelete
  8. awatla kerajaan ssh sgt nk turunkn cukai motor besaq nih...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha, mana ada depa nak bagi rendah cukai. walau minat, aku tak mau bagi duit aku utk tax mahal2. biaq pi laa

      Delete
  9. Dah update, below 50k. Oh yeah, unikorn itu benar

    ReplyDelete
  10. Moto ni direka dengan mengambil kira seekor harimau yang ingin menerkam mangsanya jika dilihat dari hadapan.Tank agak tinggi spt badan..lampu tu kepala..

    ReplyDelete
  11. pergh..tak tahan aku..dengan bentuknya..menarik..ingat minggu depan nak sambar..klu loan lepas.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yoshhh, wa mau tumpang kalau lu angkat

      Delete

Link Within

Related Posts with Thumbnails